100 % lampaanvillalanka, värjätty teollisesti, eri värejä

7,90 

Värjätty 100 % lampaanvillalanka. Lampaanvilla on kotoisin Uusi-Seelannista, mutta lanka on värjätty ja kehrätty Suomessa. Lanka on karkeahko 2- säikeinen lanka, joka soveltuu esim. tikkuripaitoihin. Karstavilla on parhaimmillaan erilaisissa asusteissa kuten lapaset, myssyt, huivit ja villapaidat.

Lanka pysyy ryhdikkäänä eikä nyppyynny helposti. Sitä voi käyttää myös kudonnaisissa kuteena kuten shaaleissa, perinnepeittokankaissa yms.

Tex 180 x 2,  juoksevuus n. 290 m / 100g, vyyhti 100 g

Puikot 2-3 mm, käsinpesu tai villapesu

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , ,

Kuvaus

Aniliini

Marjapuuro

Vanharoosa

Kaakao

Ruskea

Tumma ruskea

Lanka värjätään käsin krapin (puna- tai keltasipulin, avokadon, kokenellin) eri sävyillä. Langat käyvät sekä neulomiseen että kutomiseen kangaspuilla. Langoilla onnistuu sekä erilaiset asusteet, shaalit, torkkupeitot ja perinnepeittojen ja -tyynyjen kirjonta. Neulominen käy 2,5 ja 3 puikoilla käsialasta riippuen, lanka sopii myös pitsihuivien valmistamiseen isommilla puikoilla. Langasta syntyvät myös pehmoiset unisukat.

Langat kuvaavat otetuissa kuvissa väriä mahdollisimman tarkoin. Koska langat värjätään käsin pienissä erissä max 1 kg, niissä voi olla sävyeroja.

Varastossamme voi olla useamman värierän lankaa, joten jos tilaat useamman vyyhdin samaa värierää, pyrimme varmistamaan, että vyyhdit ovat mahdollisimman samankaltaisia.

Jos haluat varmistaa tilatessasi, että saisit isomman erän lankaa samaa värjäyserää, suosittelemme sen tilaamista erikseen.

Kesän ja syksyn aikana valmistuu lisää eri sävyjä.

Voit olla suoraan yhteydessä värjäriin, Marja Henrikssoniin sähköpostitse asiakaspalvelun kautta tai puhelimitse 050 359 8542.

Tuotteiden arvioitu toimitusaika 1 – 4 arkipäivää.

Villan hyödyt

  • kestää kulumista
  • biologisesti hajoavaa
  • kierrätettävää
  • raaka-aineen pesun ja värjäyksen yhteydessä käytetään mahdollisimman vähän vettä ja estetään vaarallisten aineiden pääsy ympäristöön
  • villassa on kreatiinia, joka hajottaa pahanhajuisia bakteereja
  • villa sitoo lämpöä
  • lämmittää myös kosteana
  • keinokuituja paloturvallisempi

Tekijästä

Käsityöharrastukseni on alkanut jo yli 30 vuotta sitten, jolloin kiinnostuin kangaspuilla kutomisesta. Harrastuksen mahdollisti omakotitalo, josta sain itselleni työhuoneen sekä äidiltäni saamat vanhat kangaspuut.

Käsillä tekeminen ja kauniiden tuotteiden aikaansaaminen sekä onnistumisen ilo ovat olleet voimaa tuovia elementtejä vuosien varrella. Kangaspuissa valmistui sekä poppanaa että mattoja, ryijyjä ja kuultokudoksia. Myös erilaisia seinätekstiilejä. Kasvivärjäys liittyi myös yhtenä osana harrastukseeni.

Langan säilytys

Kasvivärjätty lanka kannattaa säilyttää vyyhdillä, keri vasta kun otat käyttöön. Säilytyksessä on hyvä käyttää muovilaatikkoa tai pusseja ja säilyttää ne pimeässä tilassa. Mallitilkun neulominen kannattaa tehdä, jotta näet, miten lanka käyttäytyy ennen pesua ja sen jälkeen.

Villavaatteen pesu

Mikäli mahdollista ja vaate ei ole varsinaisesti likainen, sen voi tuulettaa, älä kuitenkaan jätä vaatetta aurinkoon. Talvella vaatteen voi lumipestä hieromalla vaatteen pintaan lunta käsin tai harjalla. Pudistele ylimääräinen lumi pois ja jätä vaate tuulettumaan.

Villavaatteelle suositellaan käsinpesua kädenlämpöisellä vedellä. Käytä villalle tarkoitettua pesuainetta. Upota vaate veteen ja puristele sitä varovaisesti. Tahraa voit hiukan hangata, mikäli se ei muutoin lähde. Valuta ylimääräinen vesi pois. Vaatetta ei saa kiertää tai vääntää kuivaksi. Veden voi puristaa pois esim. käärimällä vaatteen froteepyyhkeeseen.
Kuivaa vaate tasona ja levitä vaate muotoonsa. Huomioi pitsineuleiden osalta pingotus uudelleen muotoonsa.

Go to Top