Pitsihuivi, kasvivärjätty suomenlampaan villalangasta

150,00 

Pitsihuivi on neulottu 100 % lampaan villalangasta, joka on värjätty käsin keltasipulilla.
Huivi soveltuu hyvin esim. takkihuiviksi.
Huivin koko on 165 cm x 45 cm.

Materiaali: Lankava Naturelli Luonteva karstavillalanka.

Käsinpesu 30 astetta. Villapesuaine.

Kuvaus

Langan säilytys

Kasvivärjätty lanka kannattaa säilyttää vyyhdillä, keri vasta kun otat käyttöön. Säilytyksessä on hyvä käyttää muovilaatikkoa tai pusseja ja säilyttää ne pimeässä tilassa. Mallitilkun neulominen kannattaa tehdä, jotta näet, miten lanka käyttäytyy ennen pesua ja sen jälkeen.

Villavaatteen pesu

Mikäli mahdollista ja vaate ei ole varsinaisesti likainen, sen voi tuulettaa, älä kuitenkaan jätä vaatetta aurinkoon. Talvella vaatteen voi lumipestä hieromalla vaatteen pintaan lunta käsin tai harjalla. Pudistele ylimääräinen lumi pois ja jätä vaate tuulettumaan.

Villavaatteelle suositellaan käsinpesua kädenlämpöisellä vedellä. Käytä villalle tarkoitettua pesuainetta. Upota vaate veteen ja puristele sitä varovaisesti. Tahraa voit hiukan hangata, mikäli se ei muutoin lähde. Valuta ylimääräinen vesi pois. Vaatetta ei saa kiertää tai vääntää kuivaksi. Veden voi puristaa pois esim. käärimällä vaatteen froteepyyhkeeseen.
Kuivaa vaate tasona ja levitä vaate muotoonsa. Huomioi pitsineuleiden osalta pingotus uudelleen muotoonsa.

Villan hyödyt

  • kestää kulumista
  • biologisesti hajoavaa
  • kierrätettävää
  • raaka-aineen pesun ja värjäyksen yhteydessä käytetään mahdollisimman vähän vettä ja estetään vaarallisten aineiden pääsy ympäristöön
  • villassa on kreatiinia, joka hajottaa pahanhajuisia bakteereja
  • villa sitoo lämpöä
  • lämmittää myös kosteana
  • keinokuituja paloturvallisempi

Tekijästä

Käsityöharrastukseni on alkanut jo yli 30 vuotta sitten, jolloin kiinnostuin kangaspuilla kutomisesta. Harrastuksen mahdollisti omakotitalo, josta sain itselleni työhuoneen sekä äidiltäni saamat vanhat kangaspuut.

Käsillä tekeminen ja kauniiden tuotteiden aikaansaaminen sekä onnistumisen ilo ovat olleet voimaa tuovia elementtejä vuosien varrella. Kangaspuissa valmistui sekä poppanaa että mattoja, ryijyjä ja kuultokudoksia. Myös erilaisia seinätekstiilejä. Kasvivärjäys liittyi myös yhtenä osana harrastukseeni.

Go to Top